Sajtkrémes vörös áfonyás muffin recept

Sajtkrémes vörös áfonyás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
590

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az áfonyától roskadozó színpompás és omlós muffin könnyű és ízletes csemege, ráadásul akár le is fagyaszthatjuk.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 23 dkg puha vaj
  • 1 csomag (23 dkg) szobahőmérsékletű krémsajt
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1.5 kiskanál vaníliaaroma
  • 20 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya
  • 6 dkg felaprított pekándió

A cukormázhoz:

  • 26 dkg porcukor
  • 3 evőkanál félzsíros tej

Elkészítés

Egy nagyobb tálban habosra verjük a vajat, a krémsajtot és a cukrot, majd egyenként hozzáadjuk és alaposan beledolgozzuk a tojásokat. Ezt követően hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, ezután pedig az egészet lazán belekeverjük az első edényben lévő krémes masszába. Végül beleforgatjuk a vörös áfonyát és a pekándiót.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat az elkészült masszával háromnegyedig megtöltjük. 180 °C-on 20-25 percig sütjük (ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta, azt jelenti, készen van). Mielőtt a muffinokat sütőrácsra helyezzük, 5 percig pihentetjük a tepsiben.

Összekeverjük a cukormázhoz szükséges összetevőket, majd a meleg muffinokra csepegtetjük. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 105 kalória, 6 g zsír (ebből telített zsír 3 g), 46 mg koleszterin, 113 mg nátrium, 10 g szénhidrát, 1 g rost, 3 g fehérje.


Sajtkrémes vörös áfonyás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Sajtkrémes vörös áfonyás muffin

Sajtkrémes vörös áfonyás muffin

Ez az áfonyától roskadozó színpompás és omlós muffin könnyű és ízletes csemege, ráadásul akár le is fagyaszthatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés