Sajtkrémmel töltött csirkemell recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ha valami nagyon finom, pikáns ízű főétellel szeretnéd elkápráztatni az éhes családtagjaidat, akkor ezt a receptet mindenképpen próbáld ki. Kevés hozzávalókból igazán különleges, harmonikus családi ebéded lehet, és egészen elképesztő ízorgiában lesz részetek, ha elkészíted. ;) Elrontani sem lehet, annyira egyszerű elkészíteni.
- 6 db csirkemell filé
- 100 gr szeletelt bacon
- 1 db kisebb lilahagyma
- három különböző színű paprika (1 db zöld színű, 1 db fehér színű és 1 db piros színű)
- só
- 300 gr ömlesztett tömlős sajtkrém (zöldhagymás)
- zöldpetrezselyem (ízlés szerint)
- 6 dkg trappista sajt (lereszelt)
- szezámmag
- sütőzacskó
Elkészítés
Elkészítés:
1. Csirkemelleket megmossuk és besózzuk.
2. Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük).
3. A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb. a felét apró kockákra vágjuk.
4. A tömlős sajtkrémbe beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felvágott zöldpetrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).
5. Csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el. Végül pedig megszórjuk szezámmaggal.
6. Sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
7. Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával ... stb.
Tipp: Csirkecomból is elkészíthetjük, a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.