Sajtos-burgonyás cukkinikrémleves recept

Sajtos-burgonyás cukkinikrémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2445

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hideg időben nincs is jobb, egy jó meleg cukkinikrémlevesnél, melyet röpke fél óra alatt a tányérunkba varázsolhatunk.

2 személyre

  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db vöröshagyma (vagy 1 cs újhagyma)
  • 10 dkg reszelt sajt (15 dkg)
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítés

A cukkinit, a krumplit és a vöröshagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.

Forraljuk fel, majd mérsékelt hőfokon, főzzük puhára. (Kb. 20 percig főztem.)

Amikor már puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.

Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal és apróra vágott snidliggel vagy karikára vágott újhagymával.


Sajtos-burgonyás cukkinikrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos-burgonyás cukkinikrémleves

Sajtos-burgonyás cukkinikrémleves

Hideg időben nincs is jobb, egy jó meleg cukkinikrémlevesnél, melyet röpke fél óra alatt a tányérunkba varázsolhatunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés