Sajtos-húsos muffin recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Darálthúst a muffinba!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 25 dkg darált marhahús
- 0.5 db vöröshagyma
- só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott jalapeno paprika
- 15 dkg reszelt sajt
A tésztához:
- 22.5 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 0.25 kiskanál frissen őrölt bors
- 5 dkg reszelt ementáli vagy gruyere sajt
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
A tésztához a száraz hozzávalókat összedolgozzuk. A tojást összekeverjük a tejjel és az olajjal, majd 1 evőkanál hideg vizet adunk hozzá, és letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.
A marhahúst az apróra vágott hagymával aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A keletkezett zsiradékot leöntjük róla, és hozzákeverjük az apróra vágott jalapenót.
A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. A sajtos lisztet összedolgozzuk a tojásos keverékkel, majd a tésztát egy muffinsütő papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (de ne töltsük meg teljesen őket!).
A tetejére kanalazzuk a marhahúsos keveréket, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.