Sajtos-húsos muffin

Sajtos-húsos muffin

Darálthúst a muffinba!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 0.5 db vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 evőkanál apróra vágott jalapeno paprika
  • 15 dkg reszelt sajt

A tésztához:

  • 22.5 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál frissen őrölt bors
  • 5 dkg reszelt ementáli vagy gruyere sajt
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 0.5 dl olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztához a száraz hozzávalókat összedolgozzuk. A tojást összekeverjük a tejjel és az olajjal, majd 1 evőkanál hideg vizet adunk hozzá, és letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A marhahúst az apróra vágott hagymával aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A keletkezett zsiradékot leöntjük róla, és hozzákeverjük az apróra vágott jalapenót.

A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. A sajtos lisztet összedolgozzuk a tojásos keverékkel, majd a tésztát egy muffinsütő papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (de ne töltsük meg teljesen őket!).

A tetejére kanalazzuk a marhahúsos keveréket, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.