Sajtos-paradicsomos vagdalttekercs tökfőzelékkel vagy fóliás burgonyával recept

Sajtos-paradicsomos vagdalttekercs tökfőzelékkel vagy fóliás burgonyával
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1531

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyik leghálásabb útravalónknak a fasírtot tartom, amikor kirándulunk. Gyorsan elkészül, mindig dupla adagot készítek, hogy maradjon a másnapi étkezéshez is. Ínycsiklandóan fűszeres illata nem hagyja, hogy akár a legnagyobb nyári melegben is megromoljon:) Rolád formában, főtt tojások köré burkolva Stefánia vagdaltként vagy pogácsaként kisütve mindenki nagyon szereti.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 75 dkg darált hús
  • 3 db zsemle
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 db tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál csípős, sós pritamin darálék vagy Piros arany
  • 2 csipet őrölt bors
  • 2 csipet majoranna
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 15 dkg vegyes reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

A darált húsból, áztatott zsemlékből, fűszerekből, az 1 evőkanál olajon dinsztelt hagymákból fasírt masszát gyúrunk, de nem pogácsának formáljuk, hanem olajozott sütőpapíron 20x30 centiméteresre kinyújtjuk.

A sűrített paradicsomot összekeverjük 3 evőkanál ketchuppal, csipetnyi sóval és cukorral, rákenjük, majd 15 dkg durvára reszelt sajttal (vegyesen, füstölttel is lehet) megszórjuk. Feltekerjük roládnak, a tetejét 1 evőkanál olajjal enyhén bekenjük, morzsát pergetünk rá. 1 evőkanál olajjal enyhén kikent, hosszúkás tálba vagy őzgerinc formába helyezzük és a 160 fokos sütőben sütőrácsra tesszük. 60 percig sütjük.

Főzelékkel (ld. Tökös X receptem) vagy fóliás burgonyával tálaljuk. Ehhez 4-6 krumplit tisztára súrolunk, héjastól egyenként alufóliába csavarjuk és a sütőrácsra, a vagdalt tekercses tál mellé tesszük. Egyszerre készül el a roláddal.

Tálaláskor a kibontott krumplik tetejére keresztet vágunk, kicsit kimélyítjük, 1-1 kanálnyi sós-fokhagymás tejfölt csorgatunk rá, és a langyosan szeletelt roláddal tálaljuk. Vacsorára hidegen, salátával is fogyaszthatjuk, ill. kiránduláskor vagy iskolában tízóraira kenyérrel, pék sütivel csomagolhatjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Sajtos-paradicsomos vagdalttekercs tökfőzelékkel vagy fóliás burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos-paradicsomos vagdalttekercs tökfőzelékkel vagy fóliás burgonyával

Sajtos-paradicsomos vagdalttekercs tökfőzelékkel vagy fóliás burgonyával

Egyik leghálásabb útravalónknak a fasírtot tartom, amikor kirándulunk. Gyorsan elkészül, mindig dupla adagot készítek, hogy maradjon a másnapi étkezéshez is. Ínycsiklandóan…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sajtos-paradicsomos vagdalttekercs tökfőzelékkel vagy fóliás burgonyával recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 19. 12345
Kedves márta,ez nagyon guszta!Tudod,a tálalás is,mert a ez akerámiád is irigylésre méltó!Üdv!Zsuzsa.