Sajtos-sonkás tekercsek. recept

Sajtos-sonkás tekercsek.
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
74

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha kevés időnk van, de gyorsan szeretnénk valami újat vacsorára, vagy vendégvárásra tálalni, akkor jön az egyszerű leveles tésztából készült sonkatekercs sajttal turbózva.Már készítettem hasonlót cukkinivel, de a fantáziánkra van bízva ez az egész, hiszen itthon található hozzávalókból könnyedén összedobjuk. Feltéve, ha van a mélyhűtőnkben leveles tészta lapunk.Készen kapható tekercs formába, és még csak nem is drága.Könnyen beszerezhető bármely Lidl, vagy Penny üzletben.
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta tekercs
  • 1 doboz sajtkrém natúr
  • 10 dkg mozzarella ( szeletelt kerek formájú)
  • 10 dkg sörsonka ( kerek szeletelt)
  • 5 dkg reszelt mozzarella sajt (reszelve kapható)
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítése:

A tésztát kivesszük a papírból, és enyhén lisztezett táblára rakjuk. Megkenjük a sajtkrémmel, és sorba rakjuk rajta a sonka szeleteket, és erre meg a sajtszeleteket. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy a tészta ne puhuljon meg, mert akkor nehezebb szelni. Ha mégis akkor tegyük egy pár percre a mélyhűtőbe. Feltekerjük a tésztát de igyekezzünk minél szorosabban, majd 1,5 cm vastagra szeleteljük, és szilikonnal bélelt sütőlemezre egymástól kellő távolságra helyezzük őket a már csigára emlékeztető tekercseket. Megkenjük felvert tojássárgájával, és mindegyik tetejére reszelt sajtot pakolunk. Előmelegített sütőbe tolva 200 fokon megsütjük szép pirosra. Azonnal kínálhatjuk is.


Sajtos-sonkás tekercsek.

Sajtos-sonkás tekercsek.

Ha kevés időnk van, de gyorsan szeretnénk valami újat vacsorára, vagy vendégvárásra tálalni, akkor jön az egyszerű leveles tésztából készült sonkatekercs sajttal turbózva.Már készítettem hasonlót cukkinivel, de a fantáziánkra van bízva…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés