Sajtos-sós rudacska recept

Sajtos-sós rudacska
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
N.Ildikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2655

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Évtizedek óta a család kedvenc sajtos-sós rágcsája. Ünnepekkor hatalmasabb mennyiség (3 szoros) fogy, mert a vendégek is szívesen fogyasztják.

4 személyre

  • 42 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 26 dkg reszelt sajt (a legjobb Ementálival)
  • 4 csapott teáskanál só
  • 6 evőkanál tejföl

A tetejére

  • 1 db tojás a lekenéshez (fehérje is elegendő)

Elkészítés

A lisztet, a sajtot és a sót elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzá adjuk a tejfölt, és összegyúrjuk.

Fóliával letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

Fél cm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 1 cm széles, és 6-8 cm hosszú rudacskákat vágunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat. A tetejüket tojással lekenjük.

250 fokon előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után 160 fokra mérsékeljük, és további 7 percig sütjük.

Ha kihűlt, fém dobozba téve sokáig elállna, ha nem fogyna el!


Sajtos-sós rudacska recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos-sós rudacska

Sajtos-sós rudacska

Évtizedek óta a család kedvenc sajtos-sós rágcsája. Ünnepekkor hatalmasabb mennyiség (3 szoros) fogy, mert a vendégek is szívesen fogyasztják.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés