Sajtos-sós rudacska recept
Beküldő: N.Ildikó Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Évtizedek óta a család kedvenc sajtos-sós rágcsája. Ünnepekkor hatalmasabb mennyiség (3 szoros) fogy, mert a vendégek is szívesen fogyasztják.
- 42 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 26 dkg reszelt sajt (a legjobb Ementálival)
- 4 csapott teáskanál só
- 6 evőkanál tejföl
A tetejére
- 1 db tojás a lekenéshez (fehérje is elegendő)
Elkészítés
A lisztet, a sajtot és a sót elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzá adjuk a tejfölt, és összegyúrjuk.
Fóliával letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Fél cm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 1 cm széles, és 6-8 cm hosszú rudacskákat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat. A tetejüket tojással lekenjük.
250 fokon előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után 160 fokra mérsékeljük, és további 7 percig sütjük.
Ha kihűlt, fém dobozba téve sokáig elállna, ha nem fogyna el!
Sajtos-sós rudacska recepthez kapcsolódó receptek
Sajtos-sós rudacska
Évtizedek óta a család kedvenc sajtos-sós rágcsája. Ünnepekkor hatalmasabb mennyiség (3 szoros) fogy, mert a vendégek is szívesen fogyasztják.