Sajtos-spárgás quiche recept

Sajtos-spárgás quiche

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
3603

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vajon lehet-e ízletes quiche-t készíteni úgy, hogy az eredeti receptben megadott mennyiségű zsiradéknak csak a töredékét használjuk fel? Igen, ha például az alját vékonyan felszeletelt burgonyából készítjük – szívbarát megoldás a vajas tészta helyett.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 22.5 dkg meghámozott és nagyon vékonyan felszeletelt apró újburgonya
  • 45 dkg megtisztított spárga
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt, sovány ementáli vagy gouda sajt
  • 3 szál felkarikázott újhagyma
  • 40 dkg zsírszegény tejpor
  • 3 db közepes tojás
  • 1 kiskanál mustárpor

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). 1 kiskanálnyi olívaolajjal kikenünk egy 23 cm-es tortasütőformát, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel, és kibéleljük zsemlemorzsával. A közepétől kezdve csigavonalban az aljára rakjuk a burgonyaszeleteket, egészen a tál pereméig, úgy hogy a karikák részben átfedjék egymást. Vékonyan bekenjük olajjal, óvatosan lenyomkodjuk, majd 10 percre a sütőbe tesszük.

Félreteszünk 8-12 db spárgát, a többit pedig 2,5 cm-es darabokra vágjuk.

Rászórjuk a burgonyára a sajt egyharmadát. Szétterítjük rajta a feldarabolt spárgát, majd az újhagymát és a reszelt sajt második harmadát. A tetejére tesszük az egészben maradt spárgákat.

A tejporral és a mustárporral együtt felverjük a tojásokat, közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Körülbelül 35 percig sütjük, vagy amíg a töltelék közepébe szúrt késre nem tapad semmi, amikor kihúzzuk.

Tipp:

Ez a sokféleképpen variálható étel spárga helyett brokkolirózsákkal is nagyon finom. A gouda vagy ementáli sajt helyett használhatunk csökkentett zsírtartalmú mozarellát is.

Miért egészséges?

A tojás sok fehérjét, E-vitamint, folsavat, B-vitamint, valamint vasat tartalmaz.

A recept tápértéke:

Energia 220 kcal, zsír 10g, (ebből telített 4,5g), fehérje 18g, szénhidrát 17g, nátrium 258 mg(só 0,65g), élelmi rost 2g


Sajtos-spárgás quiche recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos-spárgás quiche

Sajtos-spárgás quiche

Vajon lehet-e ízletes quiche-t készíteni úgy, hogy az eredeti receptben megadott mennyiségű zsiradéknak csak a töredékét használjuk fel? Igen, ha például az alját vékonyan felszeletelt burgonyából készítjük – szívbarát megoldás…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés