Sajtos-spárgás quiche

Sajtos-spárgás quiche

Vajon lehet-e ízletes quiche-t készíteni úgy, hogy az eredeti receptben megadott mennyiségű zsiradéknak csak a töredékét használjuk fel? Igen, ha például az alját vékonyan felszeletelt burgonyából készítjük – szívbarát megoldás a vajas tészta helyett.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 22.5 dkg meghámozott és nagyon vékonyan felszeletelt apró újburgonya
  • 45 dkg megtisztított spárga
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt, sovány ementáli vagy gouda sajt
  • 3 szál felkarikázott újhagyma
  • 40 dkg zsírszegény tejpor
  • 3 db közepes tojás
  • 1 kiskanál mustárpor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). 1 kiskanálnyi olívaolajjal kikenünk egy 23 cm-es tortasütőformát, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel, és kibéleljük zsemlemorzsával. A közepétől kezdve csigavonalban az aljára rakjuk a burgonyaszeleteket, egészen a tál pereméig, úgy hogy a karikák részben átfedjék egymást. Vékonyan bekenjük olajjal, óvatosan lenyomkodjuk, majd 10 percre a sütőbe tesszük.

Félreteszünk 8-12 db spárgát, a többit pedig 2,5 cm-es darabokra vágjuk.

Rászórjuk a burgonyára a sajt egyharmadát. Szétterítjük rajta a feldarabolt spárgát, majd az újhagymát és a reszelt sajt második harmadát. A tetejére tesszük az egészben maradt spárgákat.

A tejporral és a mustárporral együtt felverjük a tojásokat, közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Körülbelül 35 percig sütjük, vagy amíg a töltelék közepébe szúrt késre nem tapad semmi, amikor kihúzzuk.