Sajtos-spenótos ravioli recept

Sajtos-spenótos ravioli
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
5678

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lágyan csusszanós tavaszi tészta

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg vaj
  • 0.5 kiskanál csípős pirospaprika (pehely)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg ricotta
  • 6 dkg friss kecskesajt
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 12.5 dkg fagyasztott spenót
  • só, frissen őrölt bors
  • parmezánforgács és bazsalikom a tálaláshoz

A raviolihoz:

  • 20 dkg 00-ás liszt + a gyúráshoz
  • 2 db tojás

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval együtt átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, majd belisztezett felületen kézzel tésztává gyúrjuk. (Ha túl lágy, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraz, akkor egy kevés vizet.) A tésztából labdát formázunk, és 15 percig állni hagyjuk.

A vajat közepes lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a paprikát és a szeletekre vágott fokhagymát, 1 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és puhára főzzük.

A ricottát összekeverjük a kecskesajttal, a tojássárgájával, a parmezánnal és a felengedett spenóttal, majd sózzuk, borsozzuk.

A tésztát belisztezett felületen 1 mm vékonyra nyújtjuk, majd 5 cm-es szaggatóval korongokat vágunk belőle. Minden második tésztalap közepére 2 kiskanálnyi ricottás tölteléket teszünk, majd az üres tésztalapokkal lezárjuk őket, és a széleket összenyomkodjuk.

A raviolikat lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd tálaláskor meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, és megszórjuk parmezánforgáccsal és bazsalikommal.


Sajtos-spenótos ravioli recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos-spenótos ravioli

Sajtos-spenótos ravioli

Lágyan csusszanós tavaszi tészta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés