Sajtos-szalonnás lepénytorta recept

Sajtos-szalonnás lepénytorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1055

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a lepénytorta receptben a szalonna és a sajt együttesét a tésztába reszelt karalábé lazítja.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 2 kisebb fej karalábé finomra reszelve
  • 5 dl víz
  • 1 tk só
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt (vagy 30 dkg)
  • 3 szelet húsos szalonna apróra vágva
  • 20 dkg kapuvári sajt vékonyra szeletelve

Elkészítés

A reszelt karalábét, vizet, sót, tojást annyi liszttel dolgozzuk ki, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A szalonnakockákat öt adagra osszuk el. Forró serpenyőben süssük meg az első szalonnaadagot, ezen oszlassunk el egy merőkanálnyi tésztát. Jó ropogósra kell sütni, különben megfordításnál törik. Ha mindkét oldala készen van, csúsztassuk egy tányérra, borítsuk be sajtszeletekkel és folytassuk a sütést ugyanígy. A tészta mennyisége nekem öt lepénykére volt elég.

Ha készen van, pár perc pihentetés után tortaként szeletelhető.


Sajtos-szalonnás lepénytorta recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos-szalonnás lepénytorta

Sajtos-szalonnás lepénytorta

Ebben a lepénytorta receptben a szalonna és a sajt együttesét a tésztába reszelt karalábé lazítja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés