Sajtos-tejszínes kelkáposzta recept

Sajtos-tejszínes kelkáposzta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2125

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A krémes szósszal feltálalt kelkáposzta a báránysülthöz illő köret.

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis fej kelkáposzta kb. 45 dkg
  • 0 só és fekete bors
  • 12 dkg kékesen erezett sajt pl. gorgonzola, rokfort vagy stilton
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, a hagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk és megpirítjuk benne.

Közben a kelkáposztát megtisztítjuk, félbevágjuk és kivágjuk a torzsáját. A leveleket vékony csíkokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük.

A kelkáposztát a lábosba tesszük, megkeverjük és lefedve közepes hőfokon 6–8 percig pároljuk, közben megrázogatjuk az edényt. Csak kevés sóval ízesítjük, mivel a sajt nagyon fűszeres.

Amíg a kelkáposzta fő, a sajtot kis kockákra vágjuk. A lábost levesszük a tűzhelyről, a kelkáposztához hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot és a borsot. Visszatesszük a bekapcsolt tűzhelyre, és addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad. Közben ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 284 kcal/1193 kJ energia, 10 g szénhidrát, 10 g fehérje, 23 g zsír (ebből 13 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin.


Sajtos-tejszínes kelkáposzta

Sajtos-tejszínes kelkáposzta

A krémes szósszal feltálalt kelkáposzta a báránysülthöz illő köret.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés