Sajtos-zöldborsós krumplisaláta recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Krumplisaláta kicsit másképpen: zöldborsóval, tejföllel és sajttal.
- 50 dkg krumpli
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1 ek tárkonyecet (vagy 2 ek)
- só
- 1 tk ételízesítő
- cukor
Az öntethez
- 1 pohár tejföl (én 2 dl-t tettem)
- 1 tk csípős mustár (én magosat tettem)
- 1 mk currypor
- só
- őrölt fehérbors
- cukor
Elkészítés
A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, majd megpucoljuk és lekarikázzuk. A borsót enyhén sós vízben, pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A hagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük. Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek.)
Egy tálba tesszük az öntet hozzávalóit, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (A cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti.) Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót és rákanalazzuk a tejfölös öntetet. 10 dkg ízlés szerinti sajtot vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórunk.
Tálalhatjuk sültek vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.