Sajtos baguette recept

Sajtos baguette
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1078

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a sajtos bagette egy remek házi készítésű péksütemény. Az egész család imádni fogja!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 25 dkg kenyérliszt (B80)
  • 2 tk teáskanál tengeri só
  • 2 tk szárított élesztő
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 dl langyos víz

A töltelékhez

  • 5 dkg vaj vagy Rama
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízben, majd amikor már felfutott, akkor hozzáadjuk a megadott hozzávalókat. Dagasztás után langyos helyen kelesztjük, majd amikor már megkelt, kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük olvasztott vajjal, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Feltekerjük, megformázzuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk. Még kelni hagyjuk, majd a tetejét bevagdossuk, és 220 fokos vízgőzős sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni.


Sajtos baguette recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos baguette

Sajtos baguette

Ez a sajtos bagette egy remek házi készítésű péksütemény. Az egész család imádni fogja!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés