Sajtos baguette recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Ez a sajtos bagette egy remek házi készítésű péksütemény. Az egész család imádni fogja!
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 25 dkg kenyérliszt (B80)
- 2 tk teáskanál tengeri só
- 2 tk szárított élesztő
- 5 ek olívaolaj
- 2 dl langyos víz
A töltelékhez
- 5 dkg vaj vagy Rama
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízben, majd amikor már felfutott, akkor hozzáadjuk a megadott hozzávalókat. Dagasztás után langyos helyen kelesztjük, majd amikor már megkelt, kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük olvasztott vajjal, majd reszelt sajtot szórunk rá.
Feltekerjük, megformázzuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk. Még kelni hagyjuk, majd a tetejét bevagdossuk, és 220 fokos vízgőzős sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Sajtos baguette recepthez kapcsolódó receptek
Sajtos baguette
Ez a sajtos bagette egy remek házi készítésű péksütemény. Az egész család imádni fogja!