Sajtos brokkoli - karfiol leves recept

Sajtos brokkoli - karfiol leves
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2494

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az ízes, színpompás leves kiválóan alkalmas könnyű ebédnek vagy vacsorának.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 250 g brokkoli rózsákra szedve
  • 250 g karfiol rózsákra szedve
  • 1 db vagy 50 g vöröshagyma felaprítva
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 300 ml sovány tej
  • 40 g apróbb levestészta (pl. kagylótészta)
  • 75 g félzsíros érett cheddar sajt, lereszelve
  • 1 evőkanál felaprított friss metélőhagyma
  • só, fekete bors

A díszítéshez:

  • csipetnyi reszelt szerecsendió, metélőhagyma

Elkészítés

Tegyük a brokkolit, a karfiolt, a mogyoróhagymát (vöröshagymát) és az alaplevet egy nagy lábasba. Forraljuk fel, majd fedő alatt, mérsékelt lángon, főzzük csendesen 10 percig, vagy amíg a rózsák meg nem puhulnak. Turmixoljuk össze konyhai robotgépben vagy kézimixerrel.

Tegyük vissza a lábasba, és adjuk hozzá a tejet és a levestésztát. Fedő alatt főzzük még 10 percig, amíg a tészta meg nem puhul.

Keverjük bele a sajtot és a metélőhagymát (ez utóbbiból tegyünk félre a díszítéshez), és időnként megkeverve, csendesen főzzük néhány percig, amíg a sajt megolvad. Ne forraljuk fel, mert a sajt ragadóssá válik!

Ízesítsük tetszés szerint, díszítsük a félretett metélőhagymával és a szerecsendió-reszelékkel.

Változat: Tetszés szerint használhatunk csak brokkolit vagy csak karfiolt.

Tipp:

Tipp: Ez a leves jól fagyasztható.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, Energia 655 kJ (156 kcal), Szénhidrát 15 g, Fehérje 15 g, Zsír 5 g (ebből telített zsír 2 g)


Sajtos brokkoli - karfiol leves

Sajtos brokkoli - karfiol leves

Ez az ízes, színpompás leves kiválóan alkalmas könnyű ebédnek vagy vacsorának.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés