Sajtos csibecomb recept

Sajtos csibecomb
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
15996

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amikor kevés időm jut az ebédrevaló elkészítésére, legtöbbször ilyen tepsis hús van étlapunkon. Kefirrel készítve kalóriaszegényebb és az íz harmónián nem változtat. Öt percnyi előkészítés után mehet a sütőbe, 40 percig nincs vele gond, ráérünk mással foglalatoskodni, amíg megsül. Párolt zöldséggel tálalva lúgosító étel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 db egész csibecomb
  • 1 evőkanál tyúk vagy kacsazsír
  • 350 gr 12%-os tejföl vagy kaukázusi kefir
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 szelet edámi sajt (15 dkg)
  • 5 szelet csibesonka felvágott
  • 5 db rozmaringbóbita
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • esetleg 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A megtisztított csibecombokat ízlés szerint besózzuk, sütőtálba helyezzük, a sütőt 170 C fokra bekapcsoljuk.

Összekeverjük a tejfölt vagy kefirt a tejszínnel, enyhén megsózzuk, esetleg préselt fokhagymagerezdekkel, borssal, szerecsendió őrleménnyel tovább ízesítjük. Ráöntjük a húsra, közé igazgatjuk, lefedés nélkül betoljuk a forró sütőbe. 40 perc múlva kivesszük, ráborítjuk a csibesonka szeleteket, betakarjuk a sajtokkal, és még 10 percre visszatoljuk, amíg a sonka átforrósodik, a sajt pedig szépen ráolvad.

Ha füstölt edámi sajthoz jutunk, kellően pikánssá válik ételünk. Amint elkészült, tálaló tálra emeljük a sűrű szaftból a combokat. A sütőtálat megdöntve a szaft tetején felgyülemlő zsírt egy kicsi tálkába öntjük, zöldség párolásához, rizs készítéséhez felhasználjuk.

Köretnek párolt zöldség, rizs, hercegnőburgonya vagy apró galuska illik egy pohár könnyű fehér bor, hűs limonádé társaságában. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Sajtos csibecomb recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos csibecomb

Sajtos csibecomb

Amikor kevés időm jut az ebédrevaló elkészítésére, legtöbbször ilyen tepsis hús van étlapunkon. Kefirrel készítve kalóriaszegényebb és az íz harmónián nem változtat. Öt percnyi előkészítés után mehet a sütőbe, 40 percig nincs…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés