Sajtos csirkemell, sonkába tekerve

Sajtos csirkemell, sonkába tekerve

Gyorsan elkészül, hidegen, melegen is finom. Nálam laktózmentesen is készül.

4 személyre

  • Hozzávalók 2 őzgerincformához:
  • 1 kg csirkemell apró kockákra vágva
  • 50 dkg szeletelt bacon vagy sonka szeletek-feketeerdei
  • 40 dkg reszelt trappista sajt-laktózmentes
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt-rizsliszt
  • 6 evőkanál tejföl-laktózmentes
  • ételízesítő ízlés szerint
  • csíkokra vágott piros paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld-apróra
  • 1 evőkanál utifű maghéj vagy 1 ek étkezési keményítő
  • bors ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Fél adagot is készíthetünk, megfelezve a hozzávalókat.

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk.

Az őzgerincformát először kibéleljük alufóliával, megvajazzuk, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre rákanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal. Ráhajtogatjuk a bacont.

Előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percig, 180 fokon sül.

Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd visszatesszük még 10 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.

Nálam most koszorú-szavarin formában készült, így mutatósabb.