Sajtos cukkinigolyók recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nagyon laktató, fogyasztható magában, vagy egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatós társaságában, ám remek feltétje lehet egy könnyű kis főzeléknek is. Érdemes sütés után azonnal tálalni, hisz mint a rántott sajt, ez is melegen, frissen a legfinomabb, mikor még egész nyúlós a sajt a belsejében.
- 1 db közepes cukkini (reszelve mérve kb. 60
- 1 kávéskanál só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kávéskanál házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma)
- 1 db nagyobb tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
Panírozáshoz:
- 3 evőkanál liszt
- 1 db nagyobb tojás
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj bőven
Elkészítés
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani.
Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.