Sajtos fánk pecsenyével recept

Sajtos fánk pecsenyével
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1267

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Farsang lévén nem csak édes formában képzelhető el a fánk, hanem sósan, pecsenyék kísérőjeként is. A mangalicazsírban sült pecsenye fűszeres oldalasból készült. Az előző napi fánkokat hagyományosan, édesen, tejjel készítettem, kézzel gyúrtam, ám ennek a sós, vizes változatnak az összeállítása, dagasztása már kézkímélőbb volt, mert kenyérsütő géppel végeztettem:). Amíg kelt, csibeszárnyakból megfőztem a ragulevest.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 2.5 dl víz
  • 7 gr porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál só
  • 6 dl étolaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál josta dzsem személyenként
  • 2 db fekete olívabogyó
  • 2 db zöld olívabogyó
  • pár db pecsenye

Elkészítés

A tésztához valókat a leírt sorrendben betesszük a kenyérsütő gépbe. A laza tésztát az első dagasztás után kivesszük. Lisztezett felületre borítjuk, 2 cm magas lappá nyújtjuk és 7 cm-es átmérőjű körformával kiszaggatjuk. Letakarjuk, 20 percig pihentetjük.

Az olajat magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk. Hüvelykujjainkon körkörösen forgatva mélyedést alakítunk ki a fánkok tetején, majd négyesével a forró olajba helyezzük úgy, hogy a lisztes felük legyen felül. Lefedjük, 50 mp alatt aranysárgára sütjük. Megfordítjuk, fedő nélkül 1 perc alatt ezt az oldalt is gusztusosra sütjük.

Papírtörlőn lecsepegtetjük, reszelt sajtot olvasztunk rá. A sós fánkot salátalevélre szedett pecsenye és a josta dzsem társaságában egy-egy mokkáskanál csípős paprikakrémbe ültetett fekete olajbogyóval tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Sajtos fánk pecsenyével recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos fánk pecsenyével

Sajtos fánk pecsenyével

Farsang lévén nem csak édes formában képzelhető el a fánk, hanem sósan, pecsenyék kísérőjeként is. A mangalicazsírban sült pecsenye fűszeres oldalasból készült. Az előző napi fánkokat hagyományosan, édesen, tejjel készítettem, kézzel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés