Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve recept

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2185

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Melegen és hidegen is finom húsos fogás. Habos krumplipürével vagy salátával remek vendégváró étel.

7 személyre

  • 10 dkg bacon szalonna
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db kisebb tojás
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kávéskanál házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
  • 6 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.

A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.)

Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük. Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.


Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve

Melegen és hidegen is finom húsos fogás. Habos krumplipürével vagy salátával remek vendégváró étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés