Sajtos, húsos palacsinta recept

Sajtos, húsos palacsinta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
1119

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A palacsintához:

  • 2 db tojás
  • 500 gr liszt
  • 0.5 liter sör
  • olaj

A töltelékhez:

  • 500 gr darált hús
  • 2 db kisebb hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 kötés fokhagyma
  • 300 ml paradicsomlé
  • 2 db tojás
  • 250 gr zsemlemorzsa
  • só, bors
  • petrezselyem
  • néhány salátalevél
  • 500 gr sajt
  • 5 db paradicsom

Elkészítés

A palacsintatészta elkészítésével kezdjük: Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, az olajat, a lisztet, jól elkeverjük, majd sörrel felhígítjuk, és megsütjük a palacsintákat. Az apróra vágott hagymát, a sárgarépát és egy kevés fokhagymát egy edényben megpirítunk, majd hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomlét, majd addig főzzük, amíg a víz elpárolog.

Előbb hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük a húst: ízlés szerit sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy tojást, egy kevés zsemlemorzsát és zöld-fűszert. Minden palacsintába egy salátalevelet teszünk, ebbe helyezzük a tölteléket, ezután felgöngyölítjük a palacsintákat.

Készítünk egy, a palacsinta tésztához hasonló keveréket, hozzáadjuk a sajtot és a tejfölt. A palacsintákra helyezünk néhány szelet paradicsomot, majd ráöntjük a sajtos keveréket, és az egészet megsütjük.


Sajtos, húsos palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés