Sajtos köményes pogácsa recept

Sajtos köményes pogácsa
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5038

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bármilyen alkalomra elkészíthető. Olyan 3 (normál méretű) tepsivel lesz ebből az adagból.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg liszt + ami a nyújtáshoz és szaggatáshoz kell
  • 30 dkg vaj ( nem margarin) ha nincs vaj pótolhatjuk 15-20 dkg zsírral csak ilyenkor több tejfölt adjunk hozzá
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás közepes méretű + 1-2 a lekenéshez
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál só
  • kevés cukor a futtatáshoz
  • kömény
  • reszelt sajt
  • sütipapír

Elkészítés

Egy nagyobb tálba beleszitálom a lisztet, összekeverem egy evőkanálnyi sóval és a sütőporral. Elmorzsolom benne a vajat, beleöntöm a kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadom a tojást, és a tejföllel tésztát gyúrok belőle. Annyi tejfölt használok, amennyivel könnyen nyújtható cipót kapok.

Letakarva kb. fél órát konyhahőmérsékleten pihentetem. Majd kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, a tetejét késsel berácsozom, tepsibe rakom (sütőpapírt teszek a tepsi aljába nem lisztezem), megkenem egy felvert tojással, köménnyel majd sajttal is megszórom.

Egy óra hosszáig kelesztem. Előmelegített nem túlforró sütőben (190-200 fokon) 35-40 percig sütöm. Mikor megsült zárható edénybe (kelesztő tál) teszem így tovább marad puha.

Készítette: Földi Anikó


Sajtos köményes pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos köményes pogácsa

Sajtos köményes pogácsa

Bármilyen alkalomra elkészíthető. Olyan 3 (normál méretű) tepsivel lesz ebből az adagból.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés