Sajtos lasagna recept

Sajtos lasagna
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
8995

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vasvillát a hűtő elé - egy napig ne engedjünk oda senkit!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 65 dkg darált marhahús
  • 4 evőkanál paradicsomszósz
  • 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1.2 dl száraz vörösbor
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 0.5 kiskanál szárított bazsalikom
  • 1 db babérlevél
  • 25 dkg lasagna tésztalap
  • 6 dkg reszelt mozzarella
  • 6 dkg reszelt cheddar sajt
  • só, bors

A sajtszószhoz:

  • 9 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 6 dkg reszelt parmezán
  • 0.5 kiskanál szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

Közepes lángon felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és bacont, és a hagymát kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. A fokhagymát egy kés nyelével megroppantjuk, hozzáadjuk a baconhöz, és nagy lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.

Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a darabolt paradicsomot, a vörösbort, az oregánót, a bazsalikomot és a babérlevelet, és alaposan összekeverjük. Amikor forrni kezd, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt kb. 40 percig főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk, és eltávolítjuk belőle a babérlevelet.

A sajtszószhoz a vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. A tűzről levéve állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, majd közepes lángon visszatesszük forrni. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parmezánt és a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A sajtszószból egy vékony réteget kanalazunk egy hőálló edény aljába, arra egy réteg tésztalapot fektetünk, majd rámerünk egy adag ragut. Erre ismét egy adag sajtszósz kerül, majd újabb réteg tészta, és így tovább, míg a ragu el nem fogy. Az utolsó réteg mindenképp tészta legyen!

A tetejét megszórjuk a kétféle reszelt sajttal, majd alufóliával letakarva 30 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd felvágjuk.


Sajtos lasagna recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos lasagna

Sajtos lasagna

Vasvillát a hűtő elé - egy napig ne engedjünk oda senkit!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sajtos lasagna recepthez

Sánta Emma - 2011. december 15.
eltesszük másnapra--megáll az eszem ,nem megesszük ??????????????akkor minek föztem hogy nézzem---jesszus