Sajtos perec recept

Sajtos perec
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1621

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom, omlós tésztája van ennek a perecnek, így több napig friss marad.

4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás a kenéshez

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot, és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt is hozzátenni, és összegyúrni. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen.

30 percre hűtőbe tenni pihentetni.

A hűtőből kivéve, vékonyra kb. 5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni. (ízlés szerint késsel is felvághatjuk a tésztát)

Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni.

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem.

Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.


Sajtos perec recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos perec

Sajtos perec

Nagyon finom, omlós tésztája van ennek a perecnek, így több napig friss marad.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés