Sajtos pogácsa recept

Sajtos pogácsa
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MaMarika

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
1066

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy laktató "bulipogácsa", a gyerekeim gyakran kérték, hogy süssek. Még nem tudtam annyit sütni belőle, amennyi ne fogyott volna el.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • liszt a nyújtáshoz

Elkészítés

Az élesztőt a cukorral, a tejjel és kevés liszttel felfuttatjuk. A zsiradékokat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tejes élesztőt, félreteszünk 1 tojást a kenéshez, és a sajtot a pogácsák tetejére, és a többi hozzávalóból rugalmas tésztát dagasztunk. 40 percig letakarva meleg helyen kelesztjük, ezután lisztezett deszkán háromszor hajtogatjuk, és nyújtjuk úgy, hogy csak kissé lisztezzük a tetejét, és nem pihentetjük.

Két hármas, és egy négyes hajtogatás kell. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, éles késsel becsíkozzuk a tetejét, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tojással megkenjük a pogácsák tetejét, minden pogácsa tetejére teszünk egy csipet sajtot, és 20 percig kelesztjük. Előmelegített, 200 °C-os sütőbe tesszük, majd 10 perc után 170°C-ra mérsékeljük a hőmérsékletet, és további kb. 20 perc alatt világos barnára sütjük. Két gáztepsi pogácsánk lesz ebből a mennyiségből.


Sajtos pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

Ez egy laktató "bulipogácsa", a gyerekeim gyakran kérték, hogy süssek. Még nem tudtam annyit sütni belőle, amennyi ne fogyott volna el.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés