Sajtos puffancs

Sajtos puffancs

Remek vendegváró, finom és nagyon gyorsan elkészíthető recept

4 személyre

  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt trapista
  • 4 db tojás
  • csipetnyi fehérbors

A puffancsok tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tejet a vajjal fel kel forralni. Mikor forr tegyétek bele a lisztet és keverjétek el csomómentesre.

Ha kicsit kihűlt a massza, tegyetek bele a felvert tojásokat, a lereszelt sajtot valamint a sót meg a borst és keverjetek alaposan össze, míg egy egynemű masszát nem kaptok.

Az egész tésztát tegyetek egy habzsákba, vagy ennek híján egy nejlonzacskóba, aminek kicsit levágtatok az egyik sarkat, és nyomkodjatok mogyorónyi kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüket kenjetek meg a tojássárgával, tegyetek rá egy kis reszelt sajtot, és mehet is a 180 fokos sütőbe. Gyorsan elfogy, így csináljatok nagyobb adagot belőle!