Sajtos puliszka Martonvásárról recept

Sajtos puliszka Martonvásárról
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2694

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Itt jó lehet lakni - itt lehet jóllakni! Sajtos puliszka céklacsipsszel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg polenta
  • 1.5 liter tej
  • 1.5 liter víz
  • 1 kiskanál kakkukfű
  • 10 dkg vaj + a sütőedénybe
  • 20 dkg reszelt juhsajt

A céklachipshez:

  • 1 db cékla

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A meghámozott céklát mandolinnal nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt sütőlapon roppanósra sütjük.

A polentát lobogó sós-tejes vízben sűrűre főzzük,

hozzáadjuk a a kakukkfüvet, majd egy kivajazott hőálló edénybe evőkanálnyi adagokat szaggatunk belőle, és kicsit ellapítjuk.

A korongok tetejére fél-fél evőkanálnyi vajat tesszük, majd megszórjuk a juhsajttal, ízlés szerint sózzuk, és sütőben aranybarnára sütjük. A céklachipsszel megszórva tálaljuk.


Sajtos puliszka Martonvásárról recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos puliszka Martonvásárról

Sajtos puliszka Martonvásárról

Itt jó lehet lakni - itt lehet jóllakni! Sajtos puliszka céklacsipsszel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés