Sajtos rúd, perec, vagy pogácsa recept

Sajtos rúd, perec, vagy pogácsa
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
11092

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg liszt
  • 6 evőkanál tejföl
  • 25 dkg sajt
  • 30 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
  • 1 db tojássárgája a tetejére

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, majd a sóval és a tejföllel jól összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, majd derelyevágóval 6-7cm-es csíkokra vágom.

Előmelegített sütőben megsütjük. Ne nyújtsd vékonyra tésztát, minél vastagabb, annál finomabb!!


Sajtos rúd, perec, vagy pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sajtos rúd, perec, vagy pogácsa recepthez

Civil - 2011. szeptember 15.
Anyukám 1 éjjelre a hűtőbe szokta rakni, de ő nem rak a tésztába sajtot, csak a tetejére! Nagyon finom és több napig jó! Ha marad belőle másnapra :) Mi a keskenyen és ropogósan szeretjük, vastagabban puhább. Mindenkinek ajánlom!