Sajtos rúd, perec, pogácsa recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nagyon kiadós és sokáig eláll.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 60 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 20 dkg margarin
- 25 dkg reszelt sajt
- 1 csomag sütőpor
- só ízlés szerint
Elkészítés
A lisztet és a margarint össze morzsoljuk, hozzátesszük a tojást, tejfölt, sütőport, sót és 15 dkg sajtot és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A sütőt előmelegítjük. A tésztát újnyi vastagra nyújtjuk és formára szaggatjuk, perec nyomóval kinyomjuk, vagy derelye metszővel csíkokat csinálunk. A tetejét megkenjük tojással es megszórjuk reszelt sajttal, 180 fokon arany sárgára sütjük.
Sajtos rúd, perec, pogácsa recepthez kapcsolódó receptek
Sajtos rúd, perec, pogácsa
Nagyon kiadós és sokáig eláll.