Sajtos sült tészta recept

Sajtos sült tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2446

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lelkes rajongótábor - üli körül az asztalt

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 8 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg egyéb sajt, ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 25 dkg penne tészta

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel. Folyamatos kevergetés mellett 3 percig főzzük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a félbevágott fokhagymát, és 4 percig forraljuk.

A tűzről levéve beletesszük a mustárt, a cheddar sajtot, a másik sajtot és a parmezán felét, és addig keverjük, míg a sajtok meg nem olvadnak.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a szósszal és hőálló tálkákba tesszük. Megszórjuk a maradék parmezánnal, és 15 percig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.


Sajtos sült tészta

Sajtos sült tészta

Lelkes rajongótábor - üli körül az asztalt

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sajtos sült tészta recepthez

thumb
vajdamarta - 2011. február 14.
Szuper jó a szósz sajtfondue alapnak is :)