Sajtos sült tészta

Sajtos sült tészta

Lelkes rajongótábor - üli körül az asztalt

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 8 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg egyéb sajt, ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 25 dkg penne tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel. Folyamatos kevergetés mellett 3 percig főzzük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a félbevágott fokhagymát, és 4 percig forraljuk.

A tűzről levéve beletesszük a mustárt, a cheddar sajtot, a másik sajtot és a parmezán felét, és addig keverjük, míg a sajtok meg nem olvadnak.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a szósszal és hőálló tálkákba tesszük. Megszórjuk a maradék parmezánnal, és 15 percig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.