Sajtosrúd vajas leveles tésztából recept

Sajtosrúd vajas leveles tésztából
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

240 perc

Megnézték:
1914

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vendégváró sajtosrúd házi készítésű vajas leveles tésztából.

6 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl enyhén ecetes hideg víz
  • 25 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 20 dkg sajt

Elkészítés

Az alábbiakból tésztát gyúrunk, majd a hűtőbe tesszük pihenni: 30 dkg liszt, 1 kk. só, 1 kk. cukor, 1 tojás, 1 dl enyhén ecetes hideg víz.

A 25 dkg vajat összegyúrjuk 2 evőkanál liszttel, kb. 15 x 10 cm-es téglalapot formálunk belőle és a hűtőbe tesszük pár órára.

Miután kellő ideig pihentek a hozzávalók a hűtőben, kivesszük őket a hűtőből, hogy elkezdhessük a hajtogatást. Kb. egycentisre nyújtjuk a tésztát (a közepe maradjon vastagabb, a szélei vékonyabbak), a közepére helyezzük a vajas tömböt, ráhajtogatjuk a vajra a tészta széleit, majd kinyújtjuk a tésztát egycentisre, és ezt követően kezdjük el hajtogatni kb. eképpen:

http://www.ritakonyhaja.hu/fozoiskola/163-fozoiskola/2848-leveles-teszta-keszitese-avagy-a-retteges-targya-a-konyhaban.html

Háromszor hajtogatunk, majd minden hajtogatás után legalább egy órát pihen a tészta.

Sütés előtt vékonyra nyújtjuk a tésztát (kb. 3 mm-esre), tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és kb. 1 cm x 5 cm-es csíkokat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 240 fokos sütőben készre sütjük a sajtosrudakat. Fontos a forró sütő, különben nem jön fel szépen a tészta, hanem csak kisül belőle a zsiradék.


Sajtosrúd vajas leveles tésztából recepthez kapcsolódó receptek

Sajtosrúd vajas leveles tésztából

Sajtosrúd vajas leveles tésztából

Vendégváró sajtosrúd házi készítésű vajas leveles tésztából.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés