Sajttal, kukoricával töltött paradicsom recept

Sajttal, kukoricával töltött paradicsom
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
841

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 12 db paradicsom
  • só, bors
  • 1.2 dl tejföl
  • 1.2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál cukor
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 1 doboz kukoricakonzerv (140 gr)
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál frissen aprított snidling
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • olaj

Elkészítés

A paradicsomok tetejét éles késsel levágjuk, a húsukat egy kanállal kivájjuk, majd az üregekbe sót és borsot szórunk, és lefelé fordítva fél órára egy papírtörlőre tesszük őket, hogy a levük kicsepegjen.

A tejfölt összekeverjük a tejjel, a tojásokkal és az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és ¼ kiskanál sót, és simára keverjük. Végül hozzáforgatjuk a konzervkukoricát, az apróra vágott hagymát, a snidlinget, valamint a sajt egynegyedét.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kivájt paradicsomokat egy enyhén kiolajozott muffinforma mélyedéseibe állítjuk, megtöltjük őket a töltelékkel, majd gazdagon megszórjuk a maradék sajttal.

Sütőben 25-30 percig sütjük, míg a töltelék kicsit fel nem puffad és meg nem szilárdul, majd 10 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk.


Sajttal, kukoricával töltött paradicsom recepthez kapcsolódó receptek

Sajttal, kukoricával töltött paradicsom

Sajttal, kukoricával töltött paradicsom

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés