Sajttorta cseresznyedzsemmel-sütés nélkül recept

Sajttorta cseresznyedzsemmel-sütés nélkül
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2070

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon krémes, nagyon habos, és egyszerűen nem lehet abbahagyni olyan finom ez a torta. Ráadásul, még a sütni sem kell.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

20 cm-es tortaformához:

  • 7.5 dkg Győri Édes vaníliás keksz
  • 7.5 dkg Győri Édes kakaós keksz
  • 7.5 dkg margarin

Habos krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • 2 dl Hulala (v. tejszín)

A csereszenyedzsemhez:

  • 50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt)
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • cherry brandy aroma
  • reszelt narancshéj
  • pici víz (v. befőttlé)
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés

A kétféle kekszet finomra összemorzsolni. A margarint felolvasztani, majd a kekszhez önteni és jól összedolgozni.

A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatni.

Hűtőbe tenni pihentetni. Közben ellehet készíteni a krémet.

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverni.

A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverni.

A hűtőből kivenni a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.

Tetejére kanalazni a habos krémet, majd visszatenni a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab.

A cseresznyét apróbb darabokra aprítani, majd egy serpenyőbe tenni.

Egy pici vizet (v. befőttlevet) önteni alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adni hozzá. Felforralni, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzni.

Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez önteni. Kevergetve addig főzni még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűteni.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.


Sajttorta cseresznyedzsemmel-sütés nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Sajttorta cseresznyedzsemmel-sütés nélkül

Sajttorta cseresznyedzsemmel-sütés nélkül

Nagyon krémes, nagyon habos, és egyszerűen nem lehet abbahagyni olyan finom ez a torta. Ráadásul, még a sütni sem kell.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés