Sajttorta eperrel recept

Sajttorta eperrel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1488

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sajttorta már magában is nagy kedvenc, de eperrel kicsit megbolondítva egyszerűen abbahagyhatatlan.

2 személyre

  • 20 cm-es formához:
  • 10 dkg kakaós ízű keksz
  • 4 db babapiskóta
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • reszelt citromhéj
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 db tojás

Epres öntet:

  • 50 dkg eper
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés

A kekszet és a babapiskótát összemorzsolni, majd a felolvasztott margarinnal elkeverni.

Egy 20 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral és belelapogatni a kekszes masszát.

A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverni. Ezután hozzákeverni a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.

Ezt a krémet a kekszes alapra önteni, tetejét elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütni. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, kilehet venni a sütőből.(én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)

A formában hagyni teljesen kihűlni!!!!!

Az epret botmixerrel pépesíteni, majd hozzákeverni a citromlevet, vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.

Feltenni a tűzre és állandó keverés mellett, párpercig főzni.

A keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez önteni és besűríteni vele.(egy kicsit folyósabb állagot kapjunk)

A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazni az öntetből, majd eperszeletekkel díszíteni. A maradék öntetet tálaláskor külön kínálni.


Sajttorta eperrel recepthez kapcsolódó receptek

Sajttorta eperrel

Sajttorta eperrel

A sajttorta már magában is nagy kedvenc, de eperrel kicsit megbolondítva egyszerűen abbahagyhatatlan.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés