Saláta csirkehússal

Saláta csirkehússal

Gyors és könnyű, mégis laktató ebéd, vacsora, melyet családunk hamis Cézárnak nevez.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 mokkáskanál csirkesült fűszersó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db alma
  • 1 db salátauborka
  • 1 db sárgarépa
  • 3 szál zöldhagyma
  • 15 dkg kukoricakonzerv
  • 4 dl joghurt
  • 2 csomag ezersziget salátapor
  • 15 dkg zöldfűszeres kruton (zsemle- vagy kenyérkocka zöldfűszeres olajon pirítva)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A nagyon apróra vágott csirkemellet 2 részletben megpirítjuk a felforrósított olívaolajon. Pár perc alatt kész, majd fűszersóval ízesítjük. A répát, almát, uborkát, zöldhagymát, jégsalátát megtisztítjuk, felaprítjuk ill. julienne-re reszeljük, mélyebb tálban összekeverjük a kukoricával, amelyről leöntöttük a levet. A joghurtba keverjük a salátaport.

Tányérba halmozzuk a vegyes salátát, rászórjuk a húskockákat, meglocsoljuk a joghurtos öntettel, mellé vagy ráhalmozzuk a krutont. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta