Saláta háromféle babból csípős mártással recept

Saláta háromféle babból csípős mártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
850

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg vajbab
  • 15 dkg konzerv vesebab
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • frissen őrölt fekete bors

Az öntethez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg krémsajt vagy sűrű tejföl
  • 2 kiskanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csipet cukor
  • 2 késhegynyi cayenne-i bors

Elkészítés

Mossuk és tisztítsuk meg a zöldbabot és a vajbabot, ha kell, távolítsuk el a szálkákat. Vágjuk a hüvelyeket 5 cm hosszú darabokra, és tegyük egy nagy lábasba illeszthető szűrőbetétbe. Töltsük meg a lábast kb. 3 cm magasan vízzel, és tegyük rá a szűrőbetétet. 12–15 perc alatt pároljuk meg a zöldbabot, majd hagyjuk kihűlni.

Csepegtessük le a vesebabot. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe, a nagyobb darabokat négyfelé. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Mossuk meg a petrezselymet, rázogassuk szárazra és vágjuk apróra.

A mártáshoz tisztítsuk meg, vágjuk apróra, majd mozsárban zúzzuk pépesre a fokhagymagerezdet 1/2 kiskanál sóval. Adjuk hozzá a krémsajtot, a paradicsompürét, az olívaolajat és a balzsamecetet, majd a borssal, a cukorral és a cayenne-i borssal keverjük krémes mártássá.

Tegyük egy nagy tálba a kétféle zöldbabot, a vesebabot,a paradicsomot, a kockára vágott hagymát és a petrezselyem kétharmad részét, és keverjük az egészet össze. Óvatosan forgassuk bele a mártást, és ha pikánsabban szeretjük, ízesítsük utána sóval, borssal. Szórjuk rá a maradék petrezselymet és tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 625 kcal (2600 kJ), 23 g fehérje, 38 g zsír, 45 g szénhidrát


Saláta háromféle babból csípős mártással

Saláta háromféle babból csípős mártással

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés