Salátaleves recept

Salátaleves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1823

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Dédi! És a parmezán? Régi recept sajttal turbózva...

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dl tej
  • 5 dl húsalaplé
  • 2 fej saláta
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés

A tejet és az alaplét összeforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott salátát, és 5 perc főzés után botmixerrel pürésítjük.

A felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a lisztet, és 3-5 perc alatt lassú tűzön csomómentesre keverjük.

A rántást elkeverjük a levessel, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 percig forraljuk. Tálalás előtt a tojássárgájával elkevert parmezánt óvatosan hozzáadjuk a leveshez.


Salátaleves

Salátaleves

Dédi! És a parmezán? Régi recept sajttal turbózva...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Salátaleves recepthez

thumb
Receptvarázs - 2012. május 29.
Kedves GyAngéla, utána néztük még jobban a kérdésnek: van aki sütve teszi a levesbe, van aki nyersen - ahány ház, annyi szokás :)
thumb
Receptvarázs - 2012. május 29.
Kedves GyAngéla, nyersen keverjük össze a parmezánnal és a forró levesbe tesszük :)
thumb
Receptvarázs - 2012. május 29.
Kedves Lánczkyné, elmenteni a receptet úgy lehet, hogy fent a kép melett a jobb oldalon kattintasz a Kedvencekhez adom gombra, és elmenti. Ehhez be kell lépned az oldalra, úgy tudod menteni.
GyAngéla - 2012. május 29.
Sziasztok. A kérdésem az hogy a tojássárgája amit a parmezánhoz keverünk az nyers, vagy főtt? :)
lánczkyné - 2012. május 29.
imádom asaláta levest, főzeléket !Tudni lehet , hogyan lehet elmenteni a Recept varázs receptjeit?