saltimbocca alla romana recept

saltimbocca alla romana
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
133

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy igen kedvelt olasz fogás, egyszerű és nagyon ízletes. Ráadásul gyorsan elkészül.

2 személyre

  • 4 szelet borjúcomb (kb. 200g, max. 5 mm vastag)
  • 4 db zsályalevél (friss)
  • 2 szelet pármai sonkaszelet (vagy más nyers, vékonyra szelt füstölt sonka)
  • bors
  • só (elhagyható, mert a sonka sós)
  • vaj és olaj a sütéshez

Elkészítés

A borjúszeleteket, ha vastagabbak 5 mm-nél, enyhén kiklopfoljuk. Borssal megszórjuk. Egy szeletre 2 szép nagy zsályalevelet teszünk, befedjük a sonkaszelettel és rátűzzük. Serpenyőben felforrósítunk vajat és egy kevés olajat, és a szeleteket minden oldalon 2 percet sütjük, míg aranybarna lesz. Kivesszük és melegen tartjuk. Egy kevés vajat adunk a pecsenyezsírhoz (ha túl sok marad, öntsük le, és csak vajjal készítsük el a mártást), felöntjük egy dl whiskyvel (vagy édes borral, ez lehet masala vagy aszú), összeforraljuk és tálalásnál leöntjük vele a borjúszeleteket.

Köretnek elég egy szelet friss kenyér.


saltimbocca alla romana recepthez kapcsolódó receptek

saltimbocca alla romana

saltimbocca alla romana

Ez egy igen kedvelt olasz fogás, egyszerű és nagyon ízletes. Ráadásul gyorsan elkészül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés