saltimbocca alla romana recept
Beküldő: elvis Nehézség: Elkészítési idő: 10 perc
Megnézték: |
Ez egy igen kedvelt olasz fogás, egyszerű és nagyon ízletes. Ráadásul gyorsan elkészül.
- 4 szelet borjúcomb (kb. 200g, max. 5 mm vastag)
- 4 db zsályalevél (friss)
- 2 szelet pármai sonkaszelet (vagy más nyers, vékonyra szelt füstölt sonka)
- bors
- só (elhagyható, mert a sonka sós)
- vaj és olaj a sütéshez
Elkészítés
A borjúszeleteket, ha vastagabbak 5 mm-nél, enyhén kiklopfoljuk. Borssal megszórjuk. Egy szeletre 2 szép nagy zsályalevelet teszünk, befedjük a sonkaszelettel és rátűzzük. Serpenyőben felforrósítunk vajat és egy kevés olajat, és a szeleteket minden oldalon 2 percet sütjük, míg aranybarna lesz. Kivesszük és melegen tartjuk. Egy kevés vajat adunk a pecsenyezsírhoz (ha túl sok marad, öntsük le, és csak vajjal készítsük el a mártást), felöntjük egy dl whiskyvel (vagy édes borral, ez lehet masala vagy aszú), összeforraljuk és tálalásnál leöntjük vele a borjúszeleteket.
Köretnek elég egy szelet friss kenyér.