Sárgabarack lekvár recept

Sárgabarack lekvár
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1570

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a sárgabarack lekvár garantáltan eláll. Kipróbált recept, hosszú évek óta készítem, és még soem romlott meg.

4 személyre

  • 6 kg kajszibarack (jó érett)
  • 1 kg koronás befőző cukor
  • 3 tasak Lukullus dzsemfix 3 az 1-ben
  • 2 kg kristálycukor
  • 1 kis üveg vanília aroma vagy 3 tasak buorbon vaníliáscukor
  • 1 tasak citromsav

Elkészítés

A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd tekerős passzírozón átpasszírozzuk. A héját kidobjuk, majd a sűrű gyümölcshúshoz keverjük a befőzőcukrot, a dzsemfixet és az aromát, vagy ennek hiányában 3 csomag buorbon vaníliás cukrot és a citromsavat. 2 órát állni hagyjuk, majd lassú tűzön, kerámialapon 4-es fokozaton megfőzzük, közben többször megkeverjük. Ha már kellően forr, akkor jó, ha 2 órán át főzzük így.

Forrón steril üvegekbe öntjük és jól záródó lapkákkal zárjuk. Másnap tegyük a helyére az éléskamrába.


Sárgabarack lekvár recepthez kapcsolódó receptek

Sárgabarack lekvár

Sárgabarack lekvár

Ez a sárgabarack lekvár garantáltan eláll. Kipróbált recept, hosszú évek óta készítem, és még soem romlott meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sárgabarack lekvár recepthez

thumb
blahunka Attiláné - 2013. augusztus 19. 12345
Az idén is tettem el sárgabarack lekvárt, nagyon szépet vettem. Meg kell pucolni a sárgabarackot, csak akkor lesz szuper lekvárunk, és egy teflon edénybe szeleteljük és 3 kg-hoz 30 dkg cukrot teszünk és másnap főzzük, úgy, hogy a habosodik akkor azt elfőzzük és máris kész a sárbarack dzsem lekvárunk, így is elkészíthetjük. Ráadásul szeder lekvárt is, és az áfonya lekvárt is így készítettem el nagyon finom lett. Érdemes így kipróbálni.