Sárgabarack lekvár recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ez a sárgabarack lekvár garantáltan eláll. Kipróbált recept, hosszú évek óta készítem, és még soem romlott meg.
- 6 kg kajszibarack (jó érett)
- 1 kg koronás befőző cukor
- 3 tasak Lukullus dzsemfix 3 az 1-ben
- 2 kg kristálycukor
- 1 kis üveg vanília aroma vagy 3 tasak buorbon vaníliáscukor
- 1 tasak citromsav
Elkészítés
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd tekerős passzírozón átpasszírozzuk. A héját kidobjuk, majd a sűrű gyümölcshúshoz keverjük a befőzőcukrot, a dzsemfixet és az aromát, vagy ennek hiányában 3 csomag buorbon vaníliás cukrot és a citromsavat. 2 órát állni hagyjuk, majd lassú tűzön, kerámialapon 4-es fokozaton megfőzzük, közben többször megkeverjük. Ha már kellően forr, akkor jó, ha 2 órán át főzzük így.
Forrón steril üvegekbe öntjük és jól záródó lapkákkal zárjuk. Másnap tegyük a helyére az éléskamrába.
Sárgabarack lekvár recepthez kapcsolódó receptek
Sárgabarack lekvár
Ez a sárgabarack lekvár garantáltan eláll. Kipróbált recept, hosszú évek óta készítem, és még soem romlott meg.
Hozzászólások a(z) Sárgabarack lekvár recepthez
blahunka Attiláné - 2013. augusztus 19.








