Sárgabarack csatni recept

Sárgabarack csatni
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2071

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Folyékony arany - aranyozza be ételét!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál fehérboreceteszencia
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 0.5 kisebb fej vöröshagyma, lereszelve
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 0.5 kiskanál kóser só
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 15 dkg aszalt sárgabarack, durvára vágva

Elkészítés

Egy kisebb edényben alacsony lángon összeforraljuk a vizet, a

vörösborecetet, a cukrot, a mézet, a hagymát, a gyömbért és a szegfűszeget, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig forraljuk, míg a hagyma meg nem puhul.

Hozzáadjuk a sárgabarackot, és kb. 40 percig forraljuk, míg

a barack meg nem puhul, és a folyadék szirupszerű nem lesz.

Tálalás előtt szoba-hőmérsékletűre hűtjük.


Sárgabarack csatni recepthez kapcsolódó receptek

Sárgabarack csatni

Sárgabarack csatni

Folyékony arany - aranyozza be ételét!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés