Sárgabarackkrém recept

Sárgabarackkrém

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1595

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sárgabarack vélhetően Kínából származik. Ott már időszámításunk előtt 2000 évvel nemesítették a vadon termő fajtákat.

4 személyre

  • 12 db érett sárgabarack
  • 18 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Mossuk meg és magozzuk ki a sárgabarackot. A cukorból és a vízből főzzünk szirupot. Dobjuk bele a sárgabarackot, és főzzük puhára (2-3 perc). Vegyük ki a gyümölcsöket. A szirupot sűrítsük be még egy kicsit.

Válogassuk ki a 8 legpuhább fél barackot, szitán törjük át, és adjuk a sziruphoz. A többit vágjuk fel kis darabokra.

Forrósítsuk fel a tejszínt, szórjuk bele a vaníliás cukrot,és öntsük a sárgabaracksziruphoz. Keverjük bele a barackdarabokat. Öntsük tálba, és tálalás előtt 1 órával hűtsük be.

Más változat. Aki a desszerthez is szereti a nemes szőlőlevet, tejszín helyett használhat azonos mennyiségű fehérbort is.


Sárgabarackkrém

Sárgabarackkrém

A sárgabarack vélhetően Kínából származik. Ott már időszámításunk előtt 2000 évvel nemesítették a vadon termő fajtákat.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés