Sárgabarackos-ricottakrémes muffin recept

Sárgabarackos-ricottakrémes muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1635

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A muffint könnyű elkészíteni, és a gyermekek egyik kedvence. Mivel ricottakrémet teszünk a tetejére, könnyebb, mint ha valamilyen cukros mázzal vonnánk be. Legjobb, ha közvetlenül fogyasztás előtt kenjük rá a krémet.

4 személyre

  • 2 db tojás
  • 0.5 db narancs reszelt héja
  • 12.5 dkg vaj szobahőmérsékletű
  • 12.5 dkg finom szemcséjű kristálycukor
  • 10 dkg sütőporos fehér liszt
  • 3 dkg sütőporos teljes kiőrlésű liszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 3 dkg aszalt sárgabarack a díszítéshez vékony csíkokra vágva

A narancsos ricottakrémhez

  • 25 dkg ricotta
  • 0.5 db narancs reszelt héja
  • 5.5 dkg porcukor

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy 12 ésegy 6 muffin sütésére alkalmas tepsi tálkáiba muffinpapírokat teszünk.

A vajat, a cukrot és a tojásokat egy nagy tálba tesszük. A kétféle lisztet a sütőporral együtt rászitáljuk, a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Hozzáadjuk a narancshéjat, és elektromos kézi mixerrel kb. 2 perc alatt krémesen simára keverjük.

A tésztát a muffinpapírokba töltjük. Addig sütjük, amíg a sütemények teteje megszilárdul (20 perc). A tepsit rácsra tesszük hűlni. (A krém nélkül 2 napig is eltarthatjuk a muffinokat jól záródó dobozban.)

A krémhez a ricottát egy tálba tesszük, majd rászitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a narancshéjat, és fakanállal simára keverjük.

Mindegyik muffin tetejére kenünk egy kis ricottakrémet, majd csíkokra vágott aszalt sárgabarackkal díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

• A 2. lépés végén 7,5 dkg apró kockákra vágott aszalt sárgabarackot keverünk a tésztába. • Csokoládékrémes muffinhoz forró vízfürdő felett megolvasztunk 8 dkg jó minőségű tejcsokoládét, majd a ricottakrém helyett ezzel kenjük meg a kihűlt muffinokat. • A narancshéjat 1 citrom finomra reszelt héjával is helyettesíthetjük. Ilyenkor a 2. lépés végén 7,5 dkg mazsolát keverünk a tésztába. Elhagyjuk a krémet, helyette a kihűlt süteményeket meghintjük egy kevés porcukorral.

Miért egészséges?

• Ha a süteményt fehér, illetve teljes kiőrlésű liszt keverékéből készítjük, megnöveljük a rosttartalmát, anélkül, hogy a tésztája túl nehéz lenne. • Az aszalt sárgabarack az egyik legkitűnőbb vasforrás, ezenkívül oldható rostot is tartalmaz. • A ricottakrémhez sokkal kevesebb cukor kell, mint a cukormázhoz.

A recept tápértéke:

Adagonként (1 muffin), energia 150 kcal (626 kJ), fehérje 3 g, zsír 8 g (ebből telített 5 g), szénhidrát 17 g, (ebből cukor 11 g), rost 0,5 g, A-, B12-vitamin


Sárgabarackos-ricottakrémes muffin

Sárgabarackos-ricottakrémes muffin

A muffint könnyű elkészíteni, és a gyermekek egyik kedvence. Mivel ricottakrémet teszünk a tetejére, könnyebb, mint ha valamilyen cukros mázzal vonnánk be. Legjobb, ha közvetlenül fogyasztás előtt kenjük rá a krémet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés