Sárgabarackos clafoutis recept

Sárgabarackos clafoutis
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2403

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyümölcslével és tejföllel készül a franciás édesség tésztája. Melegen tálalva finom, laktató desszert.

4 személyre

  • 80 dkg gyümölcslében eltett felezett konzerv sárgabarack
  • 1.5 dl tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 2 db nagy tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • néhány csepp vaníliaaroma
  • 1 evőkanál vaj a mázhoz
  • sűrű tejszín
  • kevés vaj a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőt 180 °C-ra, gázsütőt 3–4. fokozaton) előmelegítjük, és egy 25–30 cm átmérőjű sekély tűzálló tálat kivajazunk.

A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, és kimérünk belőle 1 dl-t. A gyümölcsöt a vágott felületével lefelé a tálra helyezzük.

A tésztához a kimért baracklébe belekeverjük a tejfölt. A lisztet egy másik tálba tesszük, és a közepébe egy mélyedést készítünk. A tojást, 7,5 dkg cukrot és a vaníliaaromát a mélyedésbe tesszük, és a liszttel gyorsan sima tésztává keverjük. Apránként hozzákeverjük a barackleves tejfölt.

A tésztát a barackra öntjük, és a sütőben 20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a mázt. Egy tálkában a maradék cukrot elkeverjük 1 evőkanál vajjal.

15 perc sütés után a tésztát kivesszük a sütőből, és a vajas cukormázat egyenletesen rákenjük. Még 5 percig sütjük, míg a tészta aranysárgára pirul és megemelkedik.

Forrón, sűrű tejszínnel vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp:

A mázt elhagyjuk, és helyette a tésztát meghintjük porcukorral, vagy meglocsoljuk baracklikőrrel vagy pálinkával. A sárgabarackot helyettesíthetjük fekete cseresznyével.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN (4 ADAGNÁL): 555 kcal/2331 kJ energia, 65 g szénhidrát, 10 g fehérje, 31 g zsír (ebből 18 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Sárgabarackos clafoutis

Sárgabarackos clafoutis

Gyümölcslével és tejföllel készül a franciás édesség tésztája. Melegen tálalva finom, laktató desszert.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés