Sárgabarackos crostata recept

Sárgabarackos crostata
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Reni

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2430

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ajajjajjjajjajj! Ez a sütemény enyhén szólva veszélyes! Ha egyszer elkezded enni, azon kapod magad, hogy elfogyott a fele és a férjed még nem is evett belőle és muszáj lenne neki hagyni, mert mielőtt elment, látta, hogy ezt készíted, tehát elsumákolni nem tudod... Így sajnos hagyni kell. Mondjuk egy két szeletre valót legalább (én már 4 szelettel benyomtam). Rómában én egy vadepres crostatat kóstoltam, a férjem fügéset (amibe természetesen én is belepofátlankodtam a villámmal). Ez a barackos is isteni finom, még jobb, ha a barack kissé savanykás.
6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál őrölt mandula
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál hideg víz

A krémhez:

  • 3 dkg őrölt mandula
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál desszertbor

A tetejére:

  • 50 dkg sárgabarack
  • méz, lime

Elkészítés

A lisztet összekeverem a cukorral, mandulával, sóval, majd szétmorzsolom benne a hideg vajat. Hozzáadom a tojássárgáját és az egy evőkanál hideg vizet. Tésztát gyúrok belőle, majd fóliába csomagolom és egy fél órára hagyom pihenni a hűtőben.

Közben elkészítem a krémet. A tojássárgákat alaposan összekeverem a mandulával, cukorral és borral, majd vízgőz fölött besűrítem. Félreteszem, hagyom kihűlni.

A tésztát kiveszem a hűtőből és mivel elég omlós, én lusta voltam és nem álltam neki kinyújtani, hanem szépen egyenletesen ellapogattam egy kerek pitesütő formában. Nem kell neki túl magas peremet hagyni, csupán kb. 1,5 cm-t. A tésztára simítom a kihűlt krémet, majd szépen elhelyezem rajta a barackszeleteket (kívülről haladok befelé). Felmelegítek egy kevés mézet (finom, repcemézet használtam), néhány csepp limelevet cseppentek bele, majd ezzel lekenem a barackot. 200°-ra előmelegített sütőbe tolom, majd kb. 30 perc alatt készre sütöm. (http://renidani.blogspot.com - Az élet napos oldala)


Sárgabarackos crostata

Sárgabarackos crostata

Ajajjajjjajjajj! Ez a sütemény enyhén szólva veszélyes! Ha egyszer elkezded enni, azon kapod magad, hogy elfogyott a fele és a férjed még nem is evett belőle és muszáj lenne neki hagyni, mert mielőtt elment, látta, hogy ezt készíted, tehát…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés