Sárgabarackos csirkeragu recept

Sárgabarackos csirkeragu

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2100

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A porhanyós és ízletes csirkecombokból remek csirkeragut készíthetünk. Ebben a receptben friss sárgabarackkal és édesköménnyel együtt főzzük, majd köménymaggal fűszerezzük.

4 személyre

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 8 db csirkecombfilé, összesen kb. 45 dkg
  • 1 db felkarikázott vöröshagyma
  • 2 db felaprított fokhagymagerezd
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 2 kiskanál őrölt koriander
  • 3 dl mérsékelt sótartalmú csirkealaplé
  • 3 db keresztben félbe vágott majd külön-külön 6–8 hasábra vágott sárgarépa
  • 1 db hosszában félbe vágott majd keresztben felszeletelt gumós édeskömény
  • 5 db kimagozott és negyedekre vágott sárgabarack
  • bors ízlés szerint

A díszítéshez:

  • apróra vágott édesköménylevél (a gumó felszeletelésekor félretesszük)

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és időnként megforgatva addig pirítjuk a csirkecombokat, amíg körös-körül aranybarnára sülnek. Kivesszük a húst a serpenyőből. Beletesszük a hagymát a fokhagymával, és megfonnyasztjuk.

Beleszórjuk a köményt és a koriandert, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, és hozzáadjuk az édesköményt meg a répát. Felforraljuk, az egészet jól megkeverjük, majd lefedjük, és csendesen főni hagyjuk, amíg a hús megpuhul. Ha a levét túl soknak találjuk, rövid ideig fedő nélkül forraljuk, hogy egy része elpárologjon.

Beledobjuk a sárgabarackot, és óvatosan megkeverjük. Még 5 percig csendesen főni hagyjuk.

Ízlés szerint megborsozzuk. Végül rászórjuk az édesköménylevelet, és tálaljuk.

Tipp:

• A sárgabarack helyett 1 felszeletelt vagy darabokra vágott friss mangót használunk. Édesköménylevél helyett friss korianderzölddel szórjuk meg. A friss gyümölcsöt 1 konzerv (40 dkg) saját levében eltett, felezett sárgabarackkal is helyettesíthetjük. Sima rizst, sáfrányos rizst, főtt újburgonyát vagy tepsiben sült burgonyát egyaránt kínálhatunk az ételhez.

Miért egészséges?

Mind a sárgabarack, mind a sárgarépa tartalmaz béta-karotint(az A-vitamin elővitaminja; jellegzetes színüket is ez adja), de a sárgarépában jóval több, 100 grammonként körülbelül hússzor annyi van belőle, mint a sárgabarackban. Az A-vitamin nélkülözhetetlen az éles látáshoz, de egyre inkább előtérbe kerül antioxidáns tulajdonsága is, amely révén csökkenti a daganatos betegségek és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatát.

A recept tápértéke:

Energia 230 kcal, zsír 9 g (ebből telített 2 g), fehérje 25 g, szénhidrát 13 g, nátrium 250 mg (só 0,625 g), élelmi rost 4 g., Hasznos káliumforrás (867 mg)


Sárgabarackos csirkeragu recepthez kapcsolódó receptek

Sárgabarackos csirkeragu

Sárgabarackos csirkeragu

A porhanyós és ízletes csirkecombokból remek csirkeragut készíthetünk. Ebben a receptben friss sárgabarackkal és édesköménnyel együtt főzzük, majd köménymaggal fűszerezzük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés