Sárgabarackos farfalle wok zöldséggel recept

Sárgabarackos farfalle wok zöldséggel
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1612

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsmentes, nyári, könnyű tésztaétel, amiben a melaszos sárgabarack remekül harmonizál a wokban sült zöldségekkel. Tészta nélkül, sok-sok pirítósra halmozva, finom rozébor kíséretében akár remek vendégváró lehet.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg farfalle száraztészta (masni)
  • só-olaj a főzéshez
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db lila hagyma
  • 40 dkg cukkini
  • 2 db kaliforniai pirospaprika
  • 30 dkg apró koktélparadicsom
  • 40 dkg sárgabarack
  • 1 teáskanál fehér balzsamecet
  • 1 evőkanál nádmelaszos barnacukor
  • 2 mokkáskanál tengeri sókristály
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 1 mokkáskanál mediterrán fűszer
  • mentalevél
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés

A tésztát forrásban levő olajos, sós vízben al dente főzzük, leszűrjük, átöblítjük. Forró, száraz serpenyőben, állandóan kevergetve fél perc alatt enyhén megpirítjuk a szezámmagot, rögtön kiöntjük egy kis tálkába.

A hagymát félbe, negyedbe, majd keresztbe daraboljuk. A kicsumázott paprikát félbe vágjuk, csíkozzuk, felezzük. A cukkiniket mosás után héjastól hosszában 4 felé, majd keresztben vastagabb szeletekre vágjuk. A kis paradicsomokat egészben hagyjuk. A sárgabarackot kimagozzuk, felszeleteljük, megszórjuk a nádmelaszos barnacukorral, rácsepegtetjük a balzsamecetet.

A wokban felforrósított étolajon, nagy lángon, állandó kevergetés mellett 1 percig sütjük a hagymát. Rátesszük a cukkinit, a paprikacsíkokat, együtt megint 1 percig sütjük. Végül hozzáadjuk a kis paradicsomokat, újabb 1 percig sütjük, rázogatjuk.

A sütőedényt elfordítva kiszedjük a sült zöldségeket, sóval megpergetjük, kevés mediterrán fűszerrel meghintjük, lazán összekeverjük. A sült paradicsomokról lehúzzuk a héját, húsát villával megtörjük. Az üres wokba öntjük az olívaolajat, felmelegítjük és kevergetve átsütjük, karamellizáljuk a sárgabarackokat.

Tálaláskor a felmelegített farfallét elkeverjük a barackkal és a forró zöldséggel. A tetejére durvára reszelt parmezán sajtot szórunk, meghintjük pirított szezámmaggal, köré kanalazzuk a paradicsomhúst, friss mentalevélkékkel színesítjük. Hidegen, tésztasalátaként is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Sárgabarackos farfalle wok zöldséggel recepthez kapcsolódó receptek

Sárgabarackos farfalle wok zöldséggel

Sárgabarackos farfalle wok zöldséggel

Húsmentes, nyári, könnyű tésztaétel, amiben a melaszos sárgabarack remekül harmonizál a wokban sült zöldségekkel. Tészta nélkül, sok-sok pirítósra halmozva, finom rozébor kíséretében akár remek vendégváró lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés