Sárgabarackos gombóc recept

Sárgabarackos gombóc
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
921

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagy múltja van nálunk a gombóckészítésnek, bizony sokat kellett tanulnom, mire jó gombócot tudtam készíteni. A lényeg a burgonyában rejlik.

4 személyre

  • A tésztához:
  • 500 gr burgonya
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 12 szem sárgabarack
  • barna nádcukor
  • vaj a panírhoz
  • zsemlemorzsa kétszersült holland a panírhoz

Elkészítés

Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük. A kétszersültet 4 db-ot összetörjük, és hozzá keverjük. Kevés fahéjjal ízesítjük.

A burgonyát felaprítjuk, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük főni. Addig főzzük, míg teljesen át nem fő, azaz puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.

Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot, és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.

A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel.

A burgonyához adjuk a tojást, vajat, csipet sót, lisztet. Majd egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk a masszát.

A masszát kivesszük lisztes asztalra, és lisztes kézzel kissé átgyúrjuk ,és 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.

Csipet sóval ízesített forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből, és a korábban megpirított ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket.

A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.


Sárgabarackos gombóc recepthez kapcsolódó receptek

Sárgabarackos gombóc

Sárgabarackos gombóc

Nagy múltja van nálunk a gombóckészítésnek, bizony sokat kellett tanulnom, mire jó gombócot tudtam készíteni. A lényeg a burgonyában rejlik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sárgabarackos gombóc recepthez

sargarozsa222 - 2014. december 03. 12345
hát, ez egy nagyon klassz recept, az egész családnak tetszett... már régóta megakartam kérdezni tőletek, kedves háziasszony társaim, hogy ti mit csináltok az elhasznált olajjal, erre ma rábukkantam erre az oldalra... http://glurl.co/b-olaj . végre nem öntöm a lefolyóba, ti se tegyétek. adjátok le a kijelölt MOL töltőállomásokon
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. július 18. 12345
Nagyon köszönöm,igazán kedvesek!
thumb
Receptvarázs - 2014. július 17. 12345
Kedves Zsuzsa beleírtuk a receptbe. Nagyon guszta ez a gombóc!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. július 16. 12345
Tisztelt Receptvarázs kérem a lisztmennyiséget írják a hozzávalókhoz ,mert kifelejtettem 20 dkg.Köszönöm.