Sárgabarackos torta

Sárgabarackos torta

Országtortája 2011-ben ezt választották, örültem neki, mivel egyszerű az elkészítés és még ráadásul lisztérkényeknek is készíthető. Csak annyi a változás, hogy nem kölessel készítettem a tésztát, és a krémet nem konzervből, hanem friss gyümölccsel.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 1 kg sárgabarack turmixolva
  • 5 dl tejszín
  • 2 db dr otker zselafin fix
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 tábla étcsokoládé a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az étcsokoládét vizgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Hagyjuk kihülni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kihűlt masszához adjuk, a tojás fehérjét kemény habbá verjük fel. Ezután lassan összekeverjük és hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, lisztérzékenyeknek a manthler lisztet, és kivajazott 24 cm-es köralakú tepsibe tesszük. Kb. 20-30 perc alatt megsül.

Ezután elkészítjük a krémet, a tejszínt kemény habbá verjük fel, hozzáadjuk a porcukrot, és a 2 db zselatin fixet, amikor már jó kemény lesz a krém, hozzáadjuk a leturmixolt sárgabarackot.

Díszítés: felolvasztjuk a csokoládét,és hozzáadunk 2-4 kanál tejszínt. Ezután szilikonos sütőpapírra rákenjük és hütőbe tesszük megdermedni, 2-4 óra múlva már diszíthetjük a tortát.